φύλλο 2, κοινό

Ο Αλκιβιάδης στη Σηστό, καθορισμός του τόπου των επιχειρήσεων

1. Να αναζητήσετε στη Βικιπαίδεια πληροφορίες για τη Σηστό και να κρατήσετε σημειώσεις που αφορούν τη γεωγραφική θέση της πόλης. Με τη βοήθεια του λογισμικού Google Earth να προσδιορίσετε τη γεωγραφική θέση της Σηστού. Να εισαγάγετε επισήμανση στον χάρτη, όπου θα τοποθετήσετε εικόνα του Αλκιβιάδη, και να μεταφέρετε τον χάρτη σε αρχείο Word.

2. Στον προηγούμενο χάρτη να επισημάνετε με διαφορετικά χρώματα τη θέση των Αθηναίων και του Λυσάνδρου.

3. Από τον ιστότοπο του Γενικού Επιτελείου Στρατού να κατεβάσετε το αφιέρωμα της Στρατιωτικής Επιθεώρησης στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Αφού μελετήσετε όσα αναλυτικότατα περιγράφονται εκεί σχετικά με τη ναυμαχία στους Αιγός ποταμούς και τις συμβουλές του Αλκιβιάδη προς τους Αθηναίους, να γράψετε ένα άρθρο 150 περίπου λέξεων με τίτλο: «Ο Αλκιβιάδης ως στρατηγός».

 

το φύλλο εργασίας σε αρχείο κειμένου .doc filo2.doc (26,5 kB)

απαντήσεις στο φύλλο 2, (κοινό)

Ημερομηνία: 2014-10-22

Από: gea

Θέμα: χάρτες google

https://goo.gl/maps/9ax2n

Ημερομηνία: 2014-10-22

Από: φωτογραφία

Θέμα: Απάντηση:χάρτες google

https://ssl.panoramio.com/photo/3009978

Ημερομηνία: 2014-10-22

Από: ΚΑΜΕΑ

Θέμα: εργασία με μήνυμα

dialogos2014@gmail.com

Ημερομηνία: 2014-10-16

Από: Σοφία-Μαρία

Θέμα: Σηστός

Η Σηστός ήταν αρχαία ελληνική πόλη της Χερσονήσου της Καλλίπολης κοντα στο στενότερο σημείο του Ελλησπόντου. Ακριβώς απέναντι από την ασιατική πόλη Άβυδο. Στην αρχαιότητα αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κέντρο (λιμένας) διακινουμένων προίόντων από Μεσογειακές χώρες προς Εύξεινο και αντίστροφα αλλά και ως βασικό πέρασμα (Πέραμα) από την ευρωπαϊκή ακτή στην ασιατική και αντιστροφα.

Νέο σχόλιο